Састанак са генералним секретаром Муслиманске светске лиге

Саопштења

06.02.2020. - 12:36

Састанак са генералним секретаром Муслиманске светске лиге

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас генералног секретара Муслиманске светске лиге – Рабите Мухамеда Абдела Керима Ел Ису, са којим је разговарао о корацима за унапређење сарадње, изразивши задовољство што она почиње овом посетом.

Председник Вучић је поздравио активности Рабите са циљем промоције толеранције, међуверског дијалога и поштовања верских права. Он је, с тим у вези, истакао да су од великог значаја везе које Рабита успоставља у православном свету, те у том смислу посебно цени и данашњи састанак генералног секретара Ел Исе са Патријархом српским Иринејем.
 
Председник Вучић је рекао да поштујемо муслиманску заједницу у Србији и с великом пажњом бринемо о њеном положају, а да исто тако уважавамо све исламске земље. "Традиција и култура различитих исламских земаља су блиске српском народу и кроз Покрет несврстаних земаља. Зато и сада, као суверена и независна земља, желимо да продубимо сарадњу са Муслиманском светском лигом и Организацијом исламских земаља", рекао је председник Вучић. Он је навео пример добрих односа и одличне економске сарадње Србије са Уједињеним Арапским Емиратима.
 
Генерални секретар Ел Иса је рекао да са великом радошћу посећује Србију, у коју је дошао пријатељски и с љубављу, а отићи ће оплемењен српским вредностима. Он је нагласио колико цени труд председника Вучића за очување хармоније не само у Србији, него и у свету.
 
Председник Вучић и генерални секретар Ел Иса су се договорили да у Београду ове године буде одржана конференција Рабите, посвећена везама православља и ислама, као и других религија, на коју би дошли представници различитих верских заједница из целог света, чиме би и Србија била представљена као земља отворена за све вере и народе.
 
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
6. фебруар 2020. године
 

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.