vucic_i_guteres_1.jpg

18.12.2018. - 01:17

Састанак са генералним секретаром Уједињених нација

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антонијом Гутересом са којим је разговарао о једностраним потезима Приштине и ситуацији у региону.

Председник Вучић захвалио је генералном секретару што је својим саопштењем изразио забринутост због одлуке Приштине да формира оружане снаге и нагласио да је Приштина својим потезима угрозила регионалну стабилност. Он је истакао да се Србија и даље залаже за наставак дијалога, након што Приштина повуче ирационалне одлуке.

Састанак са генералним секретаром Уједињених нација

Фото Председништво Србије

Председник Србије је рекао да Србија придаје посебан значај присуству и деловању УНМИК на Косову и Метохији, имајући у виду да је политичко-безбедносна ситуација на КиМ још увек нестабилна. „Присуство и деловање УНМИК на КиМ је од кључног значаја за Републику Србију, будући да је оквир УН, заснован на овој резолуцији, гарант статусне неутралности међународног присуства у покрајини“, изјавио је председник Вучић и затражио веће учешће УН у решавању косовског питања.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Њујорк,

17. децембар 2018.

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.