tan2019-2-4_11911130_0.jpg

04.02.2019. - 13:17

Састанак са генералнoм секретарком Регионалног савета за сарадњу (РСС)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је генералну секретарку Регионалног савета за сарадњу (РСС) Мајлинду Брегу, која је ту дужност преузела 1. јануара 2019. године.

Пожелевши јој много успеха у раду, председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да буде конструктиван партнер Регионалног савета за сарадњу, јер и кроз рад Савета жели да доприноси јачању сарадње у региону и његовом напретку. Он је истакао значај Вишегодишњег акционог плана за Регионални економски простор, који је у фокусу активности РСС, уз подршку Европске комисије, јер би стварање великог регионалног тржишта пружило много веће шансе за напредак свих на Западном Балкану.

Председник Вучић је позвао РСС да својим радом утиче на поштовање закључених споразума и договорених оквира регионалне сарадње од стране свих учесница. Он је такође рекао да очекујемо наставак ангажмана РСС на имплементацији договора о регионалним инфраструктурним пројектима у саобраћају, енергетици и информационим технологијама.

Саговорници су разговарали о конкретним предлозима за већу мобилност и повезивање у региону, кроз укидање роминга и признавање диплома.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
04. фебруар 2019. године