Састанак са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале

Саопштења

20.09.2021. - 15:32

Састанак са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове Сержом Брамерцом са којим је разговарао о сарадњи између Механизма и Србије, регионалној правосудној сарадњи у поступцима за ратне злочине и примени националне стратегије за кажњавање ратних злочина.

Председник Вучић је оценио да је сарадња Србије са канцеларијом тужиоца Механизма за међународне кривичне судове задовољавајућа. Са главним тужиоцем Брамерцом разговарао је о могућностима за унапређење регионалне сарадње кад је реч о оптужницама за ратне злочине, како би двадесет шест година после рата и на тај начин допринели помирењу у региону.
 
Председник и главни тужилац су се сагласили да би један од корака у том смеру била транспарентна размена свих оптужница за ратне злочине и информација о истрагама између Босне и Херцеговине и Србије. Председник је потврдио да је Србија спремна да учествује у том процесу и изразио жељу да главни тужилац у томе помогне.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. септембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).