Састанак са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале

Саопштења

21.04.2023. - 11:04

Састанак са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом.

Током састанка, председник Вучић и тужилац Брамерц разговарали су о наставку сарадње између Механизма и Србије, регионалној сарадњи у процесуирању ратних злочина, као и о питању проналажења несталих особа.
 
Председник Вучић је том приликом истакао да је Србија доследна у настојањима да се оствари правда за ратне злочине и открију нестала лица током ратних сукоба деведесетих година. Такође је додао да ће Србија наставити да се озбиљно и одговорно односи према сарадњи са Механизмом, уз акценат на унапређењу регионалне правосудне сарадње.
 
Главни тужилац Брамерц је указао на предмет "Шешељ" и на чињеницу да се не поштује суд, те је затражио од Србије да се по том питању понаша одговорно, али је и поздравио улогу Србије по питању регионалних напора у области кажњавања ратних злочина, оценивши да је директан ангажман српских власти и Тужилаштва дао резултате и решио проблеме, те да би у том смеру требало наставити.
 
Председник Вучић поздравио је континуирано ангажовање тужиоца Брамерца и подршку коју пружа напретку Србије ка националним циљевима.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
21. април 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).