Састанак са командантом Националне гарде Охаја

Саопштења

07.09.2023. - 11:59

Састанак са командантом Националне гарде Охаја

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом и том приликом истакао да је Србија опредељена да јача свеукупне односе са САД, чему снажан допринос даје дугогодишња успешна сарадња са Националном гардом Охаја. Кроз Програм државног партнерства започети су или реализовани бројни пројекти на пољу војне сарадње, као и на економском и привредном плану, навео је председник Вучић.  

Континуирано интензивирање економске сарадње између Србије и САД руковођено је, према речима председника Вучића, све већим приливом инвестиција америчких компанија, растућом трговинском разменом роба, а посебно услуга, као и значајном финансијском подршком кроз различите програме развојне помоћи.  Такође, председник Вучић је додао да су САД међу водећим страним инвеститорима у Републици Србији.
 
Командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Џон Харис поручио је данас да је партнерство Охаја са Србијом један од начина на које САД показују своју посвећеност сарадњи је нашом земљом и изнео конкретне предлоге за њено унапређење.
 
Саговорници су разговарали и о различитим регионалним и глобалним питањима.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТУ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
07. септембар 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).