Састанак са министром одбране Републике Анголе

11.10.2021. - 18:38

Састанак са министром одбране Републике Анголе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра одбране Републике Анголе Жоаоа Ернеста дош Сантоша, с којим се подсетио своје посете Анголи 2013. године и традиционалног пријатељства које две земље повезује још из времена некадашње Југославије и чланства у Покрету несврстаних.

Председник Вучић је замолио министра Дош Сантоша да руководству Анголе пренесе захвалност за разумевање за ставове Србије кад је реч о Косову и Метохији и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље, јер то сведочи и о поштовању међународног права. Он се заложио и за већу сарадњу двеју земаља у међународним организацијама.

Председник Вучић и министар Дош Сантош су размотрили могућности за снажније везе у области безбедности и одбране, идентификујући стратешке циљеве сарадње у тој области.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
11. октобар 2021. године