Састанак са министром одбране Републике Белорусије

19.06.2019. - 10:49

Састанак са министром одбране Републике Белорусије

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром одбране Републике Белорусије генерал-потпуковником Андрејем Равковом о даљем развоју сарадње двеју земаља, посебно у области одбране.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће се за два дана у Минску састати са председником Лукашенком и поново имати прилику да с њим размотри могућности за унапређење веза Србије и Белорусије. Такође је изразио наду да председник Белорусије до краја године посети Србију.

Председник Вучић је захвалио државном врху Белорусије на принципијелном ставу и континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство. Он је министра Равкова упознао са безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији, односно са једностраним потезима власти у Приштини, који директно угрожавају живот тамошњих Срба.

Двојица саговорника су констатовали да је сарадња у области одбране у протеклом периоду достигла висок ниво које Србија и Белорусија имају у другим областима. Они су такође размотрили могућности за даље унапређење војно-војне, војно-техничке, војно-економске и војно-образовне сарадње.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
19. јун 2019. године