Састанак са министром правде и људских права Републике Индонезије

Саопштења

07.07.2020. - 13:00

Састанак са министром правде и људских права Републике Индонезије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра правде и људских права Републике Индонезије Јасона Лаолија, који му је пренео личну поруку председника Ђока Видода.

Уз поздраве, председник Видодо је председнику Вучићу упутио честитке за победу на парламентарним изборима, као и захвалност за допринос изванредној билатералној сарадњи Србије и Индонезије.
 
Председник Вучић је рекао да Србија сматра Индонезију важним партнером, чије односе карактерише пријатељство утемељено током стварања и рада Покрета несврстаних земаља. Он је захвалио за принципијелан став Индонезије по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, који посебно долази до изражаја у међународним организацијама. Такође је рекао да Србија подржава Индонезију у заштити територијалног интегритета и суверенитета.
 
Председник Вучић је изразио подршку народу Индонезије да се што брже избори са изазовима пандемије КОВИД-19 и врати на пут друштвеног и економског напретка. Он је честитао индонежанском руководству на оствареним резултатима у развоју привреде и изразио интерес за јачање економске сарадње, за коју постоје могућности у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, енергетике, грађевинарства, информационих технологија, хемијске, као и наменске индустрије.
 
Председник Вучић и министар Лаоли су се сагласили да ће унапређење уговорне основе између Србије и Индонезије унапредити сарадњу у различитим областима. Председник Вучић упутио је позив председнику Видоду да посети Србију.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
7. јул 2020.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).