11.04.2018

Састанак са министром спољних послова Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Грчке Никосом Коцијасом са којим је разговарао о билатералној сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић је истакао да Србија придаје велики значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа. Он је нагласио да морамо да радимо на јачању економске сарадње и повећању трговинске размене између двеју земаља. 

Председник Србије обавестио је министра Коцијаса о проблемима и застоју у спровођењу Бриселског споразума и захвалио Грчкој на интересу који показује за дијалог Београда и Приштине. Он је истакао да изузетно цени континуирану подршку Грчке суверенитету и теритотијалном интегритету Србије. 

Председник Вучић је истакао да је пуноправно чланство у Европској унији у самом врху спољнополитичких приоритета Србије и нагласио да је што скорија интеграција свих земаља Југоисточне Европе у ЕУ једина реална гаранција за трајну и одрживу стабилизацију целог региона. У складу са тим, Србија веома цени принципијелну позицију Грчке и активно ангажовање на убрзању процеса евроинтеграција Србије, као и осталих земаља региона. 

Министар Коцијас је нагласио да је интерес Грчке да Србија буде стабилна и да одржава стабилност региона. „Овом региону треба сарадња“, закључио је он. 

Наше пријатељство је чврсто, али ми нисмо успели да подигнемо наше економске односе на ниво наших пријатељских и политичких односа, закључили су председник Вучић и министар Коцијас и нагласили да је неопходно радити на конкретним пројектима за добробит обе земље. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд, 11. април 2018. године