11.09.2018

Састанак са министром спољних послова и међународне сарадње Краљевине Мароко

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова и међународне сарадње Краљевине Мароко Насера Буриту, који му је пренео поздраве краља Мухамеда VI, као и његов позив да посети Мароко. Председник Вучић је прихватио позив, са жељом да се посета реализује када две земље договоре конкретне заједничке пројекте.

У разговору о билатералним односима Србије и Марока, двојица саговорника су се сагласили да добре политичке односе не прати адекватан ниво привредне сарадње, упркос одличним могућностима у различитим областима. Очекује се да развоју економских веза допринесу и појачане активности Мешовите комисије за сарадњу, а најављења је и могућност отварања директне авионске линије између двеју земаља.

Министар Бурита је нагласио да је политика Марока, када је у питању поштовање територијалног интегритета и суверенитета Србије, непромењива и да је против сваке једнострано проглашене независности.

Председник Вучић је, с тим у вези, изразио захвалност због доследне политике и принципијелног става Марока о поштовању норми међународног права. Он је рекао да ће две стране наставити да сарађују у међународним организацијама у складу са својим интересима, као и да ће увек давати предност мирном решавању свих отворених питања и сукоба у свету.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 11. септембар 2018. године