Састанак са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске

27.07.2018. - 13:41

Састанак са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом, који му је пренео поздраве и поруке премијера Виктора Орбана.

Двојица саговорника су констатовали да су односи двеју земаља на највишем историјском нивоу, захваљујући, пре свега, међусобном разумевању и поверењу председника Вучића и премијера Орбана, и њиховој посвећености билатералној сарадњи, као и отворености за сарадњу у питањима од важности за цео регион, попут постављања према мигрантској кризи.

Разматрајући регионалну ситуацију, председник Вучић је министра Сијарта упознао са стањем дијалога Београда и Приштине, истакавши потребу постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност и економски напредак.

Председник Вучић и министар Сијарто су разговарали и о даљим мађарским инвестицијама у Србији, као и о конкретним мерама за реализацију заједничких инфраструктурних и других пројеката, који би допринели бољем повезивању људи, протоку робе и квалитетнијој економској сарадњи.

Председник Вучић је захвалио и за отворену и снажну подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 27. јул 2018. године