mekgoti_velika.jpg

Саопштења

21.11.2018. - 11:16

Састанак са министром спољних послова Краљевине Лесото

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Краљевине Лесото Лесега Макготија, првог званичника те земље који посећује нашу земљу после више од четрдесет година, изразивши задовољство што је у току оживљавање политичког дијалога Србије и Лесота.

Председник Вучић је захвалио министру Макготију на подршци Лесота територијалном интегритету и суверенитету Србије, која се видела и приликом јучерашњег гласања против пријема тзв. Косова у Интерпол.

Министар Макготи је председнику Вучићу пренео поздраве краља Летсија Трећег, који показује велики интерес за питање Косова и Метохије и који лично охрабрује дијалог, као и поштовање одлука Уједињених нација.

Двојица саговорника су размотрили могуће области сарадње Србије и Лесота у складу са приоритетима обеју земаља, те је установљено да највеће могућности постоје у пољопривреди, рударству и туризму, као и у области одбране и војно-техничке сарадње.

Кад је реч о сарадњи у области образовања, председник Вучић је изразио спремност Србије да за студенте из Лесота обезбеди стипендије за школовање у нашој земљи у оквиру програма "Србија и свет".

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 21. новембар 2018. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.