МСП Краљевине Саудијске Арабије

Саопштења

11.10.2021. - 16:27

Састанак са министром спољних послова Краљевине Саудијске Арабије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Краљевине Саудијске Арабије, Његовим краљевским височанством принцом Фејсалом бин Фархан ал-Саудом.

Председник Вучић је захвалио Његовом краљевском височанству министру ал-Сауду што је својим присуством увеличао скуп посвећен 60. годишњици Прве конференције Покрета несврстаних земаља, чије принципе Србија и Саудијска Арабија, како је речено на састанку, поштују и следе.
 
Разговор је био посвећен јачању политичког дијалога и економске сарадње. У том контексту, председник Вучић и министар ал-Сауд су констатовали да би следећи корак ка свеобухватном јачању сарадње требало да буде усмерен на размену посета званичника двеју земаља.
 
Саговорници су се сагласили да има простора за унапређење економских веза Србије и Саудијске Арабије, будући да су по обиму и квалитету далеко испод могућности. Зато су разговарали и о конкретним предлозима за сарадњу, а председник Вучић је упутио позив пословним људима и инвеститорима из Саудијске Арабије да улажу у Србији и да развијају заједничке пројекте са нашим привредницима.
 
Његово краљевско височанство министар ал-Сауд је рекао да је пословна заједница кључни чинилац у изградњи мостова између земаља, изразивши интересовање саудијске стране за  јачање сарадње пре свега у домену пољопривреде и туризма.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. октобар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).