Састанак са министром спољних послова Мађарске

Саопштења

04.06.2021. - 09:30

Састанак са министром спољних послова Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, са којим је разговарао о даљем унапређењу билатералне сарадње, европском путу Србије, борби на сузбијању пандемије, транзитним капацитетима, снабдевању и коришћењу гаса, као и стратешком партнерству две земље у бројним областима.

Председник Вучић је оценио политичке односе Србије и Мађарске као најбоље у историји и истакао да је важан допринос унапређењу билатералних односа дао и изузетан лични и пријатељски однос са председником Владе Мађарске, Виктором Орбаном.
 
Председник Вучић је похвалио мере које Влада Мађарске са великом одлучношћу спроводи од почетка пандемије у циљу спречавања њеног даљег ширења, те заштите здравља њених грађана и очувања економије.
 
Говорећи о европским интеграцијама Србије, председник Вучић је захвалио Мађарској на снажној и континуираној подршци коју пружа нашој земљи на највишем политичком нивоу, али и кроз бројне програме обука, развојну помоћ и слање експерата који помажу Влади Србије у процесу ЕУ интеграција.
 
„Посебно смо захвални на личном залагању министра Сијарта и највиших званичника Мађарске који у свим приликама истичу да Србија мора што пре да се придружи Европској унији“, нагласио је председник Вучић и додао да Србија остаје посвећена европском путу и спровођењу реформи које су део тог процеса.
 
Министар Сијарто је посебно нагласио изузетне односе са Србијом, као и блиску сарадњу и пријатељске односе две земље који су се поново потврдили кроз изразиту солидарност и разумевање током борбе против пандемије КОВИД-19.
„Можете рачунати на континуирану подршку Мађарске у процесу европских интеграција“, истакао је Сијарто и подвукао да ће се даље унапређење сарадње између Србије и Мађарске наставити преко бројних заједничких активности у многим областима, те да ће се подићи на ниво стратешког партнерства.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
04. јун 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).