Састанак са министром спољних послова, међународног пословања и међународне сарадње Републике Суринам

24.07.2023. - 13:09

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра спољних послова, међународног пословања и међународне сарадње Републике Суринам Алберта Рамдина са којим је разменио мишљења о правцима даљег развоја традиционално пријатељских односа Србије и Суринама и унапређењу свеукупне билатералне сарадње.

Председник Вучић је предложио формирање Заједничке комисије за сарадњу, како би лакше биле дефинисане области у којима постоје могућности за успостављање јаче сарадње, попут здравства,  образовања, спорта и других.

Председник Вучић је истакао да Србија веома цени Републику Суринам због одлуке да повуче признање једнострано проглашене независности тзв. Косова, чиме је потврђено пријатељство наше две земље и приврженост основним принципима међународног права и Повеље УН.

Министар Рамдин је рекао да се њихова одлука не доводи у питање и да Суринам остаје привржен поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Саговорници су, такође, разговарали о регионалним и глобалним кретањима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
24. јул 2023. године