Састанак са министром спољних послова Алжира

Саопштења

21.06.2023. - 14:05

Састанак са министром спољних послова Народне Демократске Републике Алжир

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова и дијаспоре Народне Демократске Републике Алжир Ахмеда Атафа, који му је пренео поздраве председника Абделмаџида Тебуна, ка и позив за званичну посету тој земљи.

Прихватајући позив да посети Алжир, председник Вучић је констатовао да две земље везује традиционално пријатељство и вишедеценијска сарадња. Двојица саговорника су се сагласили да је важно уложити заједничке напоре у правцу додатног јачања политичког дијалога, посебно кроз размену посета на високом и највишем нивоу.
 
Председник Вучић је истакао заинтересованост Србије за даље јачање привредне сарадње са Алжиром и, у том контексту, заседање Мешовитог комитета за економску и научно-техничку сарадњу у Алжиру. Такође, он је изразио уверење да се обим трговинске размене, који у протеклим годинама бележи узлазни тренд, може додатно увећати и диверсификовати, имајући у виду комплементарност привреда две земље.  
 
Саговорници су разменили мишљења о свим актуелним геополитичким питањима.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ФТП СЕРБЕРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
21. јун 2023. године
 
 
 
 
 
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).