Састанак са министром спољних послова Републике Грчке

Саопштења

03.06.2022. - 10:20

Састанак са министром спољних послова Републике Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Грчке Никоса Дендијаса, са којим је разговарао о билатералним односима, регионалној и мултилатералној сарадњи, евроинтеграцијама, актуелној енергетској кризи, горућим геополитичким питањима, као и о рату у Украјини.

Председник Вучић је истакао да Србија придаје изузетан значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа. „Надамо се да ће четврти састанак Високог савета за сарадњу бити ускоро одржан. Истовремено очекујемо и даље унапређење економске сарадње, повећање обима робне размене, са циљем да она достигне милијарду евра, као и још веће присуство грчких инвестиција на тржишту Србије“, нагласио је председник Вучић. 
 
Састанак са министром спољних послова Републике Грчке

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Током сусрета, двојица званичника разговарали су и о регионалној сарадњи. Председник Вучић је истакао да је за Републику Србију од кључног интереса очување стабилности и оријентација свих земаља региона ка што интензивнијој сарадњи у свим областима, јер само такав регион омогућава одржив развој и саме Србије. 
 
Председник Вучић је захвалио Грчкој на доследном ставу у погледу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на труду који улаже током председавања Процесу сарадње у југоисточној Европи додавши да Србија високо цени и континуирану грчку подршку евроинтеграцијама Републике Србије и њено активно ангажовање на убрзању тог процеса.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
03. јун 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).