Састанак са министром спољних послова Републике Ирак

10.10.2021. - 11:51

Састанак са министром спољних послова Републике Ирак

Председник Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Ирак Фуада Хусеина, који предводи делегацију своје земље на обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља и који је пренео поздраве ирачког државног врха.

Председник Вучић је министру Хусеину рекао да српски народ гаји искрено пријатељство према ирачком народу, што се одражава кроз вишедеценијске добре билатералне односе.

Председник Вучић је захвалио на подршци коју Ирак пружа целовитости и суверенитету Србије и додао да Србија, са своје стране, подржава суверенитет и целовитост Ирака.

Двојица саговорника су констатовали да постоји обострани интерес за повећањем економске сарадње и трговинске размене, изразивши наду да ће ускоро бити закључен нови Споразум о економској, трговинској и техничкој сарадњи између Србије и Ирака, који ће дати подстрек развоју јачих веза у различитим областима, попут пољопривреде, грађевинарства и здравства и фармацеутске индустрије.

Председник Вучић је подсетио на пређашња искуства српско-ирачке сарадње, а министар Хусеин је позвао српске компаније да учествују у поновној изградњи ирачких капацитета у различитим областима и помогну диверсификацију економије те земље. На састанку је закључено да је потребно обновити рад Мешовитог комитета за сарадњу и успоставити контакте између представника пословног и друштвеног живота Србије и Ирака.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
10. октобар 2021. године