Састанак са министром спољних послова Словачке Републике

Саопштења

08.02.2021. - 17:10

Састанак са министром спољних послова Словачке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних и европских послова Словачке Републике Ивана Корчока и изразио захвалност што Словачка истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије непризнавањем једнострано проглашене независности Косова.

Председник Вучић је са задовољством констатовао да политички дијалог двеју земаља, као и економска и сарадња у свим другим областима од заједничког интереса, стално напредују. Такође је захвалио Словачкој што подржава и, кроз техничку помоћ, конкретно помаже европски пут Србије.
 
Председник Вучић је госта из Братиславе упознао са ситуацијом у региону и поздравио ангажовање словачког дипломате Лајчака као специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану. Председник Вучић је, овом приликом, поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње у региону.
 
На састанку је изражена нада да ће Србија и Словачка, као и читав свет, успети да се, уз солидарност и заједничким напорима, изборе са изазовима и последицама пандемије и посвете економском развоју. Председник Вучић је захвалио министру Корчоку на донацији медицинске опреме за борбу против КОВИД-19.
 
Двојица саговорника су разговарали и о могућим новим инвестицијама и заједничким пројектима.
 
Председник Вучић и министар Корчок су се сагласили да су Словаци, који живе у Србији, посебна спона између двеју земаља, чији положај ће, по речима  председника Вучића, Србија и даље унапређивати.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
8. фебруар 2021.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.