tan2018-12-7_918843_0.jpg

Саопштења

07.12.2018. - 11:23

Састанак са министром за економски развој Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром за економски развој Републике Азербејџан Шахином Мустафајевом, копредседавајућим Међувладиној комисији за трговину и економску сарадњу, чије се пето заседање одржава у Београду.

Председник Вучић је рекао да се са радошћу сећа своје посете Азербејџану у мају ове године и поштовања које је тада указано Србији, као и садржајних разговора са председником Алијевом, изразивши наду да ће имати прилику да му следеће године узврати гостопримство.

Председник Вучић је и овом приликом изразио велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство, о чему сведочи и гласање у Интерполу.

Министар Мустафајев је рекао да Азербејџан чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Двојица саговорника истакли су значај заседања Међувладине комисије, јер она може да утиче на структуру економске сарадње и трговинске размене, чији обим за сада не одговара могућностима и не прати политичке односе, који су достигли ниво стратешког партнерства. Председник Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно у области инфраструктуре. На састанку је констатовано да значајни потенцијали за сарадњу постоје и у пољопривреди, енергетском сектору и туризму, с посебним нагласком на евентуална улагања азербејџанских инвеститора у туристичке потенцијале Србије, попут бања. Разматрана је и могућност увођења директне авионске линије између Београда и Бакуа.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

7. децембар 2018.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.