Састанак са начелником Бироа Националне гарде САД

07.06.2023. - 11:53

Састанак са начелником Бироа Националне гарде САД

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас начелника Бироа Националне гарде САД генерала Данијела Р. Хокансона и у разговору истакао да је наша земља, уз очување своје војне неутралности, спремна да унапређује партнерску сарадњу са америчком војском у циљу одржања мира и стабилности у региону и шире.

Говорећи о најновијем развоју догађаја на Косову и Метохији, председник је детаљније обавестио генерала Хокансона о узроцима ескалације насиља и, у том контексту, захвалио на ангажману и јасним порукама америчке стране у смиривању тензија изазваних једностраним актима приштинских власти.

Генерал Хокансон је захвалио председнику Вучићу на лидерству у тешкој ситуацији, а без којег би мир и стабилност у региону били угрожени. Он је такође истакао велики допринос Војске Србије у мировним мисијама у свету.

Овом приликом се разговарало и о различитим конкретним начинима сарадње Србије и САД у области одбране.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРЕУЗМЕТЕ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
07. јун 2023. године