Саопштења

21.03.2022. - 21:02

Састанак са Његовом светошћу патријархом српским господином Порфиријем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас са Његовом светошћу патријархом српским господином Порфиријем, који је председнику предочио своју иницијативу у вези са подршком избеглицама из Украјине.

Патријарх је нагласио да су се Српска православна црква и њени верници у великој мери ангажовали око помоћи људима са подручја захваћеним ратним дејствима. Председник Вучић је обећао додатно ангажовање државе како би избеглице из Украјине добиле благовремену и адекватну помоћ.
 
Председник и Његова светост разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији, а председник је информисао патријарха о последњим одлукама приштинског руководства, ситуацији у региону, као и о изазовима са којима се Србија суочава у светлу догађања у Украјини.
 
Партијарх Порфирије је детаљније обавестио председника Вучића о нападима на Српску православну цркву и њену имовину, посебно на Косову и Метохији и нагласио да је важно очувати заједништво и јединство српског народа.
 
Председник и патријарх су се сагласили да је обавеза од највећег значаја очувати мир и стабилност, при чему на првом месту треба водити рачуна о националним и државним интересима у циљу очувања стабилне будућности грађана Србије.
 
 
Београд,
21. март 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).