18.06.2018

Састанак са подсекретаром Уједињених нација и извршним директором Канцеларије УН за пројектне услуге

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас  подсекретара Уједињених нација и извршног директора Канцеларије УН за пројектне услуге Грету Фаремо, са којом је разговарао о помоћи те Канцеларије конкретним развојним пројектима у Србији.

Председник Вучић је нагласио да је стручна подршка УНОПС у реализацији тих пројеката од значаја за свеобухватне реформе у Србији, као и процес европских интеграција. Он је захвалио за сву досадашњу помоћ, а посебно за помоћ у санацији штете изазване поплавама 2014. године, истакавши да су пројекти који су тада урађени много значили и за одбрану од поплава претходних неколико дана. Подсекретар УН и извршни директор УНОПС Фаремо је рекла да је намера те Канцеларије да Србији пружи дугорочну подршку и помоћ. Једна од области је и унапређење друштвено-економског положаја рањивих група, навела је Фаремо. 

Двоје саговорника су констатовали да је, током петнаест година рада Канцеларије УНОПС у Србији, успостављена интензивна и квалитетна сарадња, и изразили наду да ће се она наставити. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд, 18. јун 2018. године