mur_velika.jpg

26.06.2018. - 17:54

Састанак са политичким директором Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас политичког директора Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства Ричарда Мура, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Председник Вучић је изразио интерес Србије за јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, као и за развој економске сарадње и повећање броја и обима њихових инвестиција. Он је такође захвалио на подршци евроинтеграцијама Србије.

Председник Вучић је захвалио Влади Уједињеног Краљевства на посвећености Берлинском процесу, чији се Самит одржава следећег месеца у Лондону. Он је рекао да су теме безбедности, које ће уз  инфраструктурно и дигитално повезивање региона бити приоритет лондонског Самита, од великог значаја за мир и стабилност у региону Западног Балкана.

Политички директор Мур је нагласио да је организација Самита израз жеље Уједињеног Краљевства да, упркос изласку из Европске уније, покаже посвећеност региону Западног Балкана и његовој европској будућности.

Двојица саговорника су размотрили ситуацију у региону. Политички директор Форин Офиса је исказао подршку дијалогу Београда и Приштине, поводом кога је српски председник рекао да је Србија отворена за компромис, али да не пристаје на понижења.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Београд, 26. јун 2018. године