jenca_velika.jpg

Саопштења

20.07.2018. - 14:57

Састанак са помоћником генералног секретара УН за политичка питања

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са помоћником генералног секретара УН за политичка питања Мирославом Јенчом, који му је пренео поздраве генералног секретара УН Антонија Гутереша.

Председник Вучић је истакао да су Уједињене нације најзначајнија међународна организација, која је од посебне важности за питање суверенитета и територијалног интегритета Србије, изразивши захвалност на присуству УНМИК као гаранта статусне неутралности међународног присуства на Косову и Метохији, а на основу Резолуције 1244. Председник Вучић је додао да Београд остаје посвећен наставку дијалога са Приштином и проналажењу компромисног решења за питање Косова и Метохије.

Помоћник генералног секретара Јенча је пренео да УН и генерални секретар Гутереш веома цене допринос председника Вучића и Србије очувању мира и стабилности у региону. У исто време је указао на то колико светска организација цени ангажовање Србије у мировним операцијама УН, као велики допринос очувању мира и безбедности у свету.

Председник Вучић је нагласио да ће Србија наставити учешће у мировним операцијама УН, подсетивши да је, по броју ангажованих припадника Војске Србије у мировним снагама УН, међу првих десет у Европи.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

20. јул 2018.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.