Састанак са послаником Бундестага

Саопштења

05.06.2023. - 13:09

Састанак са послаником немачког Бундестага

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас посланика немачког Бундестага и члана Одбора за спољне послове Петера Бајера. 

Председник Вучић је истакао да је Немачка веома важан партнер Србије, не само у економском, већ и у политичком смислу, те је захвалио посланику Бајеру на настојању да се детаљније упозна са најновијим догађајима на Kосову и Метохији. Он је оценио да ситуација, услед константних једностраних потеза и провокације Приштине, непотребно ескалира.
 
Такође је нагласио да Аљбин Kурти упорно избегава испуњавање обавеза преузетих Бриселским споразумом, што се пре свега односи на формирање Заједнице српских општина, што би Србима на Kосову и Метохији донело осећај сигурности. Председник Вучић је рекао да Србија остаје посвећена политици мира и стабилности и регионалне сарадње.
 
Двојица саговорника су разговарали и о економској сарадњи Србије и Немачке, сагласивши се да је она веома напредовала у последњим годинама и да је долазак немачких компанија потврда добрих пословних могућности које пружа наша земља.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
05. јун 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).