Састанак са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу

17.09.2021. - 11:52

Састанак са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас посланике Европског парламента и посреднике у међустраначком дијалогу, који су га обавестили о тренутном стању и резултатима свог досадашњег учинка.

Председник Вучић је истакао да поштује њихов тежак рад и залагање и да зна да су, као посредници, морали да уваже захтеве свих страна. Председник је посебно нагласио да је унапређење изборних услова сталан процес у свим демократским уређењима, те да су представници свих релевантних институција државе од почетка били спремни да чују конструктивне сугестије како би се на адекватан начин креирала изборна атмосфера.

Саговорници су истакли да је од великог значаја да резултати дијалога буду примењени, те су изразили посебну спремност да помогну у предизборном процесу како би оно што је договорено било и спроведено.

Председник Вучић је изразио увереност да ће предизборни процес бити у складу са највишим демократским стандардима, као и са општом политиком озбиљног и одговорног приступа једном од најважнијих процеса у функционисању државе.

Посредници Европског парламента оценили су досадашњу сарадњу као конструктивну и обавестили председника о будућим корацима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
17. септембар 2021.