tan2019-3-7858379412.jpg

07.03.2019. - 13:33

Састанак са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације Јуријем Борисовом, са којим је разговарао о сарадњи у области енергетике, индустрије и инфраструктуре.

Председник Вучић је изразио задовољство досадашњом сарадњом и резултатима постигнутим у областима железничке инфраструктуре, енергетике и машинства, поновивши спремност Србије да формира заједничку српско-руску компанију за производњу вагона. Председник Вучић је још једном указао на значај реализације пројекта Турски ток и на могућности пласирања српских пољопривредних производа на руско тржиште.

Потпредседник Борисов пренео је председнику Вучићу поздраве председника Владимира Путина, истакавши да његова недавна посета Србији представља један од најзначајнијих догађаја у билатералним односима Србије и Русије и да су њени резултати далекосежни и на политичком и на економском плану. Истакавши висок ниво трговинских односа двеју земаља, потпредседник Борисов је указао на заинтересованост руске стране за већи извоз српске робе и услуга на тржиште Руске Федерације, као и за заједнички развој туристичке понуде, посебно коришћење потенцијала Дунава.

Састанку су присуствовали и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар рударства и енергетике Александар Антић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
7. март 2019. године