Састанак са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине

Саопштења

09.03.2021. - 13:55

Састанак са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, са којим је разговарао о значају предстојећих посета двојице државника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.

Договорено је да Република Србија интензификује своју подршку Републици Српској, а на захтев председника Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар. Реч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, које су делом страдале у последњим земљотресима, а та места су од посебног стратешког значаја за целокупан српски народ.
 
Председник Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет Босне и Херцеговине.
 
Такође, двојица саговорника су оценили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања, мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове. У складу са тим, Вучић и Додик договорили су учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Републике Србије и Републике Српске.
 
Председник Додик се посебно захвалио Србији на вакцинама које је донирала Републици Српској и Босни и Херцеговини.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРЕУЗМЕТЕ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
09. март 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).