Састанак са председницом Народне скупштине Републике Азербејџан

Саопштења

25.05.2023. - 12:42

Састанак са председницом Народне скупштине Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председницу Народне скупштине Републике Азербејџан Сахибу Гафарову са којом се сагласио да су недавне узајамне посете на највишем нивоу дале снажан импулс интензивирању и продубљивању свеобухватних билатералних односа и стратешке сарадње у свим областима од обостраног значаја. Такође, председник Вучић је нагласио да је Србија опредељена да, у периоду који је пред нама, делује у правцу даљег развоја и унапређења узајамно корисне сарадње, посебно на економском и енергетском плану, као и у области одбрамбене индустрије.  

Председник Вучић је захвалио Азербејџану због недвосмисленог става по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије и у вези са тим гласања те земље против одлуке о покретању процедуре за разматрање захтева тзв. Косова за чланство у Савету Европе, што сматрамо чином искреног пријатељства.

Председник Вучић је упутио честитку поводом Дана независности Републике Азербејџан и великог јубилеја - 100 година од рођења националног лидера Хејдара Алијева, који је политичком мудрошћу и стратешким приступом поставио основе независног, модерног и просперитетног Азербејџана.

Саговорници су изразили уверење да ће новоформирани Савет за стратешко партнерство између Србије и Азербејџана додатно оснажити сарадњу на свим пољима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТУ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
25. мај 2023. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).