Састанак са председницом Скупштине Црне Горе

Саопштења

19.10.2022. - 10:42

Састанак са председницом Скупштине Црне Горе

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председницом Скупштине Црне Горе Данијелом Ђуровић са којом је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама, геополитичким питањима, стању у региону и другим кључним темама од значаја за грађане двеју земаља.

Том приликом, председник Вучић је изразио задовољство већим степеном сарадње парламената Србије и Црне Горе и истакао да је неопходно радити и на додатном јачању економске сарадње и инфраструктурном повезивању.
 
Председник Вучић је, такође, нагласио да ће Србија наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на Западном Балкану, као и да остаје посвећена даљем развоју добросуседских односа са Црном Гором.
 
У разговору са председницом Скупштине Црне Горе, председник Вучић је изразио очекивање да ће две земље сва отворена питања наставити да решавају дијалогом на узајамно прихватљив начин, јер су добри односи Србије и Црне Горе, осим за грађане двеју држава, важни и за свеукупну стабилност у региону.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
19. октобар 2022. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).