Састанак са председником ЕБРД Сумом Чакрабартијем

Саопштења

17.04.2019. - 13:17

Састанак са председником Европске банке за обнову и развој (EBRD)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем који му је честитао на успешно спроведеним економским реформама у Србији.

Председник ЕБРД Чакрабарти рекао је да је Србија економски лидер региона. Он је истакао да је стабилна економска ситуација основни покретач нових инвестиција у Србији, што потврђује износ од 3.5 милијарди евра током 2018. године. Намера ЕБРД је да свој портфолио у Србији подигне на милијарду евра.
 
Председник Вучић сагласио се да је ова година шанса за привлачење нових улагања у Србију и рекао да је очекује већу помоћ ЕБРД за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.
 
Председник ЕБРД Чакрабарти замолио је председника Вучића да подржи покретање регионалне сарадње на пољу заштите конкуренције, што је он и прихватио. Предложено је да се оснује Форум тела за заштиту конкуренције земаља Западног Балкана са седиштем у Београду.
 
На састанку се говорило о досадашњим инвестицијама ЕБРД у Србији, о инфраструктурним и енергетским пројектима. Саговорници су потврдили значај реализације пројекта Винча- постројење за прераду отпада.
 
Председник Вучић потврдио је учешће на предстојећем састанку лидера Западног Балкана на годишењем скупу ЕБРД у Сарајеву у мају месецу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 17. април 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.