18.12.2017

Састанак са председником ХБИС Групе Ју Јонгом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником ХБИС Групе Ју Јонгом.

Фото Тањуг Драган Кујунџић

Председник Вучић је изразио дубоку захвалност председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, кинеском народу и председнику ХБИС Групе Ју Јонгу за очување и данашње успешно пословање Железаре Смедерево. Господин Ју Јонг је информисао председника Србије о резултатима пословања у 2017. години, у којој је произведено 1,5 милиона тона челика. Остварени приход износи 750 милиона долара у односу на 433 милиона долара остварених прошле године, док су укупне инвестиције у Железару у 2017. години износиле 160 милиона долара. Господин Ју Јонг је изнео планове за наредну годину, којима је предвиђена производња 1,8 милиона тона челика, уз укупни приход од милијарду долара.

Председник Вучић се посебно осврнуо на велику бригу коју компанија ХЕСТИЛ посвећује радницима смедеревске Железаре. Компанија ХЕСТИЛ константно ради на побољшању радног окружења, услова рада и активно промовише обуку особља, користећи помоћ кинеског Министарства трговине у организацији обука у иностранству.

Председник ХБИС Групе Јонг информисао је председника Србије о развоју индустријске зоне Смедерево и исказао намеру да у следећој години ХБИС Група доведе значајан број компанија из Кине, које би отвориле своје производне погоне у тој зони.

Председник Вучић је рекао да је врло имресиониран резултатима које је ХЕСТИЛ постигао у веома кратком року и додао да ће Република Србија остати посвећена блиској сарадњи Владе и ове компаније.

Господин Ју Јонг је захвалио председнику на континуираној подршци, посебно истичући да је Србија направила велики напредак у економским реформама и економском развоју.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
18. децембар 2017.