mandic_2.jpg

21.08.2018. - 15:11

Састанак са председником Нове српске демократије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Нове српске демократије Андријом Мандићем, са којим је разговарао о положају српског народа у Црној Гори и начинима за његово унапређење.

Председник Вучић је истакао да ће Србија увек бити уз свој народ, као и да је обавеза Србије као матице да помаже очување националног идентитета Срба ван својих граница, што ће и чинити у складу са сопственим могућностима и уз поштовање државе Црне Горе и њених закона.

Господин Мандић је указао на тежину положаја Срба у Црној Гори и неопходност солидарности свих наших сународника како би се зауставила дискриминација и очувао национални идентитет. Посебно је нагласио важност улоге Србије и њену заинтересованост за проблеме са којима се наш народ суочава и предлажући одређене мере за које је уверен да могу бити делотворне.

Двојица саговорника су се сагласили да су односи Србије и Црне Горе од велике важности за будућност обе земље и стабилност региона.

Београд, 21. август 2018. године

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.