egipat_velika.jpg

Саопштења

19.07.2018. - 12:54

Састанак са председником Парламента Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Парламента Арапске Републике Египат Алијем Абделом Аалом, са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и глобалним питањима.

Председник Вучић је истакао да је Египат искрени пријатељ и Србије и српског народа и нагласио да је неопходно радити на интензивирању сарадње на свим нивоима, нарочито на јачању економских односа.

Председник Вучић је изразио наду да ће Египат и даље уважавати интересе Србије у међународним организацијама. Он је истакао да Србија на Балкану и Египат на Блиском истоку и афричком континенту деле одговорност за стабилност тих региона, што је још једна додирна тачка за јачање односа двеју земаља.

Председник Парламента Арапске Републике Египат Али Абдел Аал је истакао да су Египат и Србија на регионалном и међународном нивоу пријатељске државе, и нагласио да Египат не заборавља подршку коју им је Србија пружила 1973. и 2013. године у борби против тероризма. Он је рекао да економска сарадња не прати политичке односе и додао да Египат има добре грађевинске компаније које раде широм света, нарочито на изградњи мостова, канала и путева, надајући се скором уласку египатских компанија на српско тржиште.

Током сусрета, двојица саговорника разговарали су и о значају сарадње у области грађевинарства и туризма, као и о успостављању редовне авио линије Београд-Каиро.

Председник Вучић упутио је позив председнику Арапске Републике Египат Абделу Фатаху ел Сисију да посети Србију.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

19. јул 2018. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.