kobahidze.jpg

Саопштења

27.03.2019. - 13:43

Састанак са председником Парламента Грузије

Председник Републике Србије Александар Вучић је, у разговору са председником Парламента Грузије Ираклијем Кобакхидзеом, захвалио тој земљи што није признала једнострано проглашену независност Косова и оценио да Србија и Грузија деле заједничке вредности и принципијелно заступају позиције поштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признатих земаља.

Председник Вучић је оценио да су односи двеју земаља добри и пријатељски, али да је економска сарадња недовољно развијена, изразивши наду да ће већ на првом састанку Мешовитог комитета за економску, трговинску и научно-техничку сарадњу, у јулу у Тбилисију, бити направљени помаци и утврђени приоритети сарадње. Он је нагласио да ће отварање дипломатске канцеларије Грузије у Београду, односно Србије у Тбилисију, значајно допринети бољем упознавању и чешћим контактима двеју страна. 
 
Састанак са председником Парламента Грузије Ираклијем Кобакхидзеом

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Двојица саговорника су, с тим у вези, изразили интересовање и за могуће отварање директне авиолиније између Београда и Тбилисија. 
 
Председник грузијског Парламента Кобакхидзе је рекао да су веома заинтересовани за искуства Србије на плану европских интеграција и изразио задовољство што је успостављен оквир сарадње, који подразумева размену информација кроз консултације надлежних министарстава. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
27. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.