Састанак са председником парламента Републике Аустрије

Саопштења

10.05.2023. - 13:49

Састанак са председником парламента Републике Аустрије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Парламента Републике Аустрије Волфгангом Соботком и том приликом рекао да је Аустрија важан привредни партнер Србије у различитим областима, а посебно у домену привредне сарадње, чије даље јачање очекујемо.

Председник Вучић је истакао да Србија веома цени подршку Аустрије на путу ка чланству у ЕУ, као и у одржавању мира и стабилности у региону Западног Балкана. 
 
Председник Вучић је истакао да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и спреман за рад на имплементацији концепта европског предлога, уз одређена ограничења у складу са принципима међународног права. Он је и председнику аустријског Парламента предочио та ограничења, као и неопходност формирања Заједнице српских општина, односно да Приштина испуни обавезе из Бриселског и других ранијих споразума. 
 
Двојица саговорника су се сагласили да је парламентарна сарадња веома важна за билатералне односе Србије и Аустрије и да посета председника аустријског Парламента Соботке даје велики подстицај јачању веза двеју земаља. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
10. мај 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).