Састанак са председником Светске боксерске федерације

Саопштења

19.02.2021. - 11:19

Састанак са председником Светске боксерске федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Светске боксерске федерације, Умаром Кремлевим и председницима регионалних боксерских савеза, са којима је разговарао о регионалној сарадњи, унапређењу међународног повезивања кроз област спорта, као и о предстојећем Светском првенству у боксу, које ће се одржати у Србији. 

Председник Вучић је изразио посебно задовољство због покретања Регионалне лиге у боксу са циљем повратка и промоције регионалних клубова са дугом традицијом, који су изнедрили бројне европске, светске и олимпијске шампионе.
 
„Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања“, казао је председник Вучић и нагласио да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту.
 
Поред Боксерског савеза Србије, Регионалну лигу подржали су и Боксерски савези Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Северне Македоније, као и Светска Боксерска Федерација.
 
Једна од главних тема састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће се одржати у „Штарк Арени“ у Београду ове године. Боксерски савез Србије кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију КОВИД-19.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
19. фебруар 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.