Састанак са председником Велике Народне скупштине Републике Турске

Саопштења

22.12.2021. - 09:09

Састанак са председником Велике Народне скупштине Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Велике Народне скупштине Републике Турске Мустафу Шентопа, који је пренео поздраве председника Реџепа Тајипа Ердогана и констатовао да је управо добар однос двојице шефова држава допринео да односи Србије и Турске буду на историјски највишем нивоу.

Узвративши поздраве, председник Вучић је констатовао да билатералне односе одликује интензиван политички дијалог и све израженија економска сарадња, посебно кроз инвестиције компанија из Турске, као и учешће у различитим инфраструктурним пројектима у Србији.
 
Председник турске Скупштине Шентоп је додао да се нада да турске компаније на најбољи начин доприносе расту српске економије. На састанку је изражено очекивање да ће околности ускоро да дозволе одржавање нове седнице Високог савета за сарадњу Србије и Турске, јер те седнице увек дају снажан замајац сарадњи у различитим областима.  
 
Двојица саговорника су се сагласили да је и сарадња парламената Србије и Турске значајна подршка развоју билатералних односа. Они су се такође сагласили да је веома важно да обе земље доприносе одржавању мира и стабилности у региону.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
22. децембар 2021. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).