Састанак са председником Владе и министром одбране Републике Ирске

24.09.2019. - 18:12

Састанак са председником Владе и министром одбране Републике Ирске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са председником Владе и министром одбране Републике Ирске Леом Варадкаром са којим је разговарао о билатералним односима и јачању економске сарадње двеју земаља.

Председник Вучић је захвалио премијеру Варадкару на континуираној подршци европским интеграцијама Србије и нагласио да је кључни интерес Србије даље унапређење економске сарадње са Ирском, чији пример успешног економског опоравка умногоме може да помогне спровођењу даљих економских реформи у Србији.

Он је истакао да Србија активно ради на побољшању пословне климе у земљи, о чему сведочи и све већи број инвестиција из иностранства. Председник Вучић је изразио наду да ће ускоро бити и већи број инвеститора из Ирске, упутивши позив премијеру Варадкару да посети Србију.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Њујорк,

24. септембар 2019.