04.02.2019

Састанак са председником Владе Комонвелта Доминике

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Комонвелта Доминике Рузвелтом Скеритом, са којим је разговарао о могућностима за унапређење билатералне сарадње.

 

Председник Вучић је изразио захвалност премијеру Скериту што је Комонвелт Доминика повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова показала да поштује територијални интегритет Србије, а тиме и принципе међународног права. Он је истакао да је Србија опредељена да развија политички дијалог и економску сарадњу са Комонвелтом Домиником и осталим земљама Асоцијације држава Кариба, као и Карипске заједнице, па је зато потребно утврдити области од заједничког интереса. 

Премијер Скерит је рекао да је у посету дошао да би боље упознао нашу земљу, као и да, у духу пријатељства и солидарности, изрази чврсто поштовање за територијални интегритет Србије. Он је изразио уверење да у Србији може да нађе поузданог партнера за развој пољопривреде, хидро-инжењеринга и туризма у својој земљи, а посебно кроз образовање различитих кадрова и усвајање наших искустава у тим областима. 

Председник Вучић је нагласио спремност Србије да образовање кадрова из Комонвелта Доминике помогне стипендијама за школовање на нашим образовним институцијама. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

04. фебруар 2019. године