Састанак са представницима јапанске компаније "Nidec"

Саопштења

17.09.2020. - 13:16

Састанак са представницима јапанске компаније "Nidec"

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом корпорације Nidec, водеће јапанске компаније за производњу електричних мотора.

Председник Вучић је истакао да су Влада Републике Србије и његов тим урадили много како би се обезбедили добри услови за пословање, те изразио и лична уверавања да би одлука корпорације Nidec да инвестира у Србију била одлична одлука за обе стране.
 
Председник корпорације Nidec Јун Секи, изразио је заинтересованост компаније да улаже у Србију. Он је рекао да планирана инвестиција износи преко 100 милиона евра, чиме би се отворило и више стотина радних места у Новом Саду.
 
Саговорници су се сагласили да треба следити њихов пример инвестирања у граду Пингху у Кини, у којем је Nidec за 20 година пословања инвестирао преко 2 милијарде евра, а саграђено је 12 фабрика у којима је посао добило више од 12.000 људи.
 
Председник Републике Србије Александар Вучић и председник компаније Nidec Јун Секи, изразили су очекивање да ће убрзо доћи до потписивања уговора, док се почетак радова на изградњи нове фабрике очекује у току следеће године. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
 
Београд, 17. септембар 2020. године
 
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.