behtel.jpg

Саопштења

14.03.2019. - 17:40

Састанак са представницима конзорцијума компанија Bechtel–Enka и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија Bechtel–Enka, као и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance, са којима је разговарао о реализацији пројекта Моравски коридор.

Председник Вучић је рекао да очекује да изградња коридора почне у најкраћем року, односно већ у трећем кварталу ове године, до када је неопходно завршити пројектну документацију и експропријацију.  
 
Током сусрета, председник Вучић разговарао је са представницима финансијских институција и о моделима финансирања овог пројекта, очекујући најповољније услове кредитирања. 
 
Председник Вучић је додао да је, паралелно са изградњом Моравског коридора, у плану и опремање три индустријске зоне дуж аутопута од Појата до Прељине, који је од стратешког значаја за Србију, с обзиром на то да спаја коридоре 10 и 11. 
 
Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, амбасадор Велике Британије Денис Киф, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар финансија Синиша Мали. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
14. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.