Састанак са премијером Мађарске

Саопштења

14.04.2019. - 20:04

Састанак са премијером Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас са премијером Мађарске Виктором Орбаном, који је допутовао у Суботицу да би сутра присуствовао заједничкој седници влада двеју земаља.

Двојица саговорника су констатовали да су односи двеју земаља на највишем нивоу у заједничкој историји, као и то да су они засновани на међусобном разумевању и поверењу, као резултату вишегодишње сарадње. Председник Вучић и премијер Орбан су изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи, као и сарадњи у питањима од важности за цео регион. 
 
Састанак са премијером Мађарске

Фото Председништво Србије

 
Председник Вучић је захвалио и за отворену и снажну подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије. Он се и овом приликом извинио за неодговорне изјаве, које су се чуле на јучерашњем скупу опозиције у Београду, о Мађарима, грађанима Србије, јер, како је рекао "то није став већинске Србије, већ став дела неодговорних и неозбиљних људи".  
 
Председник Вучић и премијер Орбан су разговарали и о могућим новим мађарским инвестицијама у Србији, као и о конкретним мерама за реализацију заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката, посебно о изградњи гасовода Турски ток.  
 
Разматрајући регионалну ситуацију, председник Вучић је премијера Орбана упознао са застојем у дијалогу Београда и Приштине због увођења такси на српску робу.  
 
Састанку су присуствовали и министри спољних послова Србије и Мађарске Ивица Дачић и Петер Сијарто. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.  
 
Београд,
април 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.