17.04.2018

Састанак са са представницима ККР-a

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима ККР-a, водеће светске инвестиционе компаније, која је већински власник групе United group, кабловског оператера који послује у Србији.

Представници ККР групе обавестили су председника Вучића о намери да у следећих пет година у Србију уложе још 293 милиона евра. 

„Поздрављамо вашу инвестицију. Задовољан сам бројем људи који запошљавате и то је велики допринос нашој економији. Увек ћете имати нашу подршку, упркос јасном неслагању са начином на који представљате Србију на својим каналима“, истакао је председник Вучић. 

Шеф за Европу ККР-а Јоханес Хут захвалио је председнику Вучићу на подршци коју Србија даје групи United group и страним инвестицијама у земљи. Он је нагласио да реформе које је Србија спровела нису увек лаке и популарне и да је за њих била потребна велика храброст. „Ваша храброст да те реформе спроведете треба да буде добар пример и другима“, истакао је Хут. 

Он је нагласио да је инвестиција ККР групе у Србији изазвала међународну пажњу. „Објавићемо данас намеру да инвестирамо у Србију скоро 300 милиона евра и то је јак доказ да смо спремни да на дуге стазе улажемо у Србију. Важно је да људи виде да у Србији постоји повољна клима за инвеститоре, што је знак осталим светским компанијама да следе наш пример“, закључио је Јоханес Хут. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

17. април 2018.