tan2018-8-27_95651939_3.jpg

27.08.2018. - 12:51

Састанак са шефом Делегације Европске уније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Делегације Европске уније, амбасадора Сема Фабриција.

Председник Вучић и амбасадор Фабрици су најавили да ће крајем ове недеље Жежељев мост у Новом Саду бити отворен за друмски саобраћај, у присуству комесара за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханеса Хана.

Амбасадор Фабрици је истакао да је EУ уложила више од 30 милиона евра у изградњу моста и приступних саобраћајница, јер овај мост служи бољој повезаности у региону и доприноси даљем снажењу економије и унапређењу  пословања у Србији.

Председник Вучић је изразио захвалност Европској унији за велику помоћ у обнови Жежељевог моста, али и за све донације које помажу јачању српског друштва, а посебно економије.

Двојица саговорника су разговарали и о напретку процеса приступања Србије Европској унији, као и о стању дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је истакао да процес приступања ЕУ представља улагање у мир, стабилност и свеобухватни напредак Србије и целог региона. „Србија је спремна да са ЕУ ради на спровођењу свих обавеза у преговарачком процесу, посебно оних из поглавља 23 и 24”, рекао је председник Вучић и изразио наду да ће динамика отварања преговарачких поглавља у наредном периоду адекватно пратити резултате реформи које Србија континуирано спроводи, попут реформе правосуђа и израде медијске стратегије.

Уочи следећег састанка на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, заказаног за 7. септембар у Бриселу, председник Вучић је изразио спремност да, уз посредовање Европске уније, настави рад на проналажењу компромисног решења, који би омогућио трајан мир и стабилност у региону.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

27. август 2018.