Састанак са  шефом делегације Европске уније

Саопштења

16.07.2019. - 13:56

Састанак са шефом делегације Европске уније

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, спровођењу политичких и економских реформи.

Председник Вучић захвалио је на подршци коју ЕУ пружа Србији, истакавши да је Унија најзначајнији спољнотрговински партнер са којом Србија остварује више од 60 одсто робне размене.
 
„Србија мора да настави свој европски пут и зато нам је веома важна даља подршка Уније у спровођењу реформи. Неопходно је да интензивније радимо на испуњавању европске агенде, са циљем бржег напретка на путу ка чланству у ЕУ”, истакао је председник Вучић.
 
Амбасадор Фабрици је нагласио да ће делегација ЕУ наставити да подржава процес европских интеграција Србије и посредује у дијалогу у циљу постизања свеобухватног споразума између Београда и Приштине.
 
Председник Вучић и амбасадор Фабрици су размотрили и препоруке из последњег Извештаја Европске комисије и сагласили се да је потребан енергичнији рад у области владавине права и спровођења препорука.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
16. јул 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.