Састанак са шефом Делегације Европске уније

Саопштења

25.03.2021. - 14:14

Састанак са шефом Делегације Европске уније

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Србији амбасадором Семом Фабрицијем, у пратњи шефа представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Алесандра Брагонција, са којима је разговарао о инфраструктурним пројектима у Србији.

Током сусрета, председник Вучић и амбасадор Фабрици разговарали су о пројектима из области путне, железничке и гасне инфраструктуре, које ће финансирати Европска унија уз подршку Европске инвестиционе банке.
 
Два саговорника су позитивно оценила досадашње резултате у области транспортне и гасне инфраструктуре. Посебно су разматрали расписивање тендера за извођење радова на првој деоници Ауто-пута мира (Ниш-Плочник), чија изградња се очекује почетком лета, као и избор извођача радова за гасни интерконектор Србија – Бугарска до септембра.
 
Двојица саговорника посебно су истакли значај изградње стратешког пружног правца Београд – Ниш – Прешево, продужетка Трансевропске транспортне мреже (ТЕН-Т).
 
Амбасадор Фабрици је подсетио да је Економско-инвестиционим планом за Западни Балкан Европска унија обезбедила девет милијарди евра бесповратних средстава за регион Западног Балкана за приоритетне инвестиционе пројекте у кључним областима транспорта, енергетике и зелене и дигиталне транзиције, којима ће се створити одржив раст и нова радна места.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
25. март 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).