Састанак са шефом Мисије ОЕБС

Саопштења

08.09.2021. - 11:00

Састанак са шефом Мисије ОЕБС

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Мисије ОЕБС амбасадора Јана Братуа, са којим је разговарао о модалитетима сарадње у процесу демократизације, као и заједничком доприносу одржању мира и стабилности у региону. 

Председник Вучић је нагласио да Република Србија цени подршку Мисије ОЕБС у свеобухватном реформском процесу, која подразумева и стручну помоћ у областима попут медијских слобода и владавине права, као и у јачању људских и мањинских права и другим активностима.
 
Председник Вучић и амбасадор Брату су се сагласили да је важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама, како би биле у складу са стварним потребама земље на њеном реформском и европском путу.
 
Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, сагласивши се да је приоритет да на Западном Балкану буду одржани мир и стабилност. С тим у вези су разговарали и о ситуацији на југу Србије, а председник Вучић је захвалио на помоћи Мисије ОЕБС у договору Министарства за образовање и Националног савета Албанаца око уџбеника на албанском језику за основне школе.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
8. септембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).